Dům na Spořilově

soukromý investor | Praha, Záběhlice |
studie, DSP, DPS, interiér | 2015 |
ve spolupráci s Energy Benefit Centre
realizace | 2016 |
 


Polovina modernistického dvojdomu na pražském Spořilově si během osmdesáti let své existence zachovala původní podobu. Nový majitel se rozhodl přistoupit ke kompletní rekostrukci, během níž zůstanou zachovány jen nosné konstrukce. Starý dům nás nadchl elegancí designu, promyšleností konstrukce a kvalitními materiály. Naší ambicí proto bylo zachovat původní ráz i v novém stavu. Byty v 1. a 2.NP se v zásadě drží stávajícího schematu, jen místo kuchyně a jejího zázemí vzniká nový pokoj. V podkroví jsou plánovány větší změny, které vedou k rozšíření původních vikýřů. Nově upraveny budou zpevněné plochy na pozemku i oplocení, vznikne nová pergola.