Zahrada ZŠ Lány

ZŠ Charlotty Garrigue Masarykové Lány | Lány | STUDIE, léto 2019

 

Pozemek mezi školními budovami v Lánech má, díky své pozici v centru obce, potenciál stát se místem volnočasových aktivit a setkávání. V návrhu rušíme stávající oplocení a vytváříme spojitý prostor o třech funkčních částech. Parčík je místo pod dvěma velkými lipami hned na rohu ulice. Doplněné o sedací mobiliář, nezávazně přístupné každému. Střední část tvoří náměstí před hlavním vstupem do historické budovy. Je navrženo pro vyběhnutí o přestávkách a poškolní zastavení. S travnatou plochou, sezením pod třešní, terasou a pítkem. Zahrada po škole je prostor pro školní družinu, zájmové aktivity a společenské setkávání. S velkou pergolou porůstající stínící zelení, biotopem pro vsakování dešťových vod ze střechy školy, záhonky a hracími prvky.